Thuis‎ > ‎

Afsluiting Voorcompetitie met gedeelde 1e Plaats

Geplaatst 14 okt 2015 14:58 door Just van den Broecke   [ 14 okt 2015 15:50 bijgewerkt ]
door Just - Vrijwel identiek aan de situatie van het Nederlands Elftal op dezelfde dag, moest Hurley MA2 op de laatste speeldag van de voorcompetitie winnen van Purmerend MA1 om eventueel een beslissingswedstrijd voor een plek in de Topklasse af te dwingen. Echter, dan moest A'dam MA2 die dag punten verspelen tegen HBS MA2. In tegenstelling tot het Nederlands Elftal, zeker de dinsdag daarop tegen Tsjechië (2-3 verlies), heeft Hurley MA2 wel aan haar sportieve verplichtingen voldaan. 


Purmerend bleek een taaie tegenstander, met bovendien een geheim wapen: De Scoop. Helaas voor hen was dit al aan ons doorgeseind, dus wist onze achterhoede steeds deze hoge bal te pareren. Verder was de scherpte er ook en lieten we ons niet uit het veld brengen door de fysieke tegenstand van Purmerend. Net als vorige week tegen A'dam MA2 hebben we uiteindelijk een 2-1 winst bewerkstelligd tegen een sterke ploeg. Ook deze wedstrijd was weer een echte teamoverwinning. 


De eindstand in de voorcompetitie geeft ons een gedeelde eerste plek in punten, maar een derde plek op doelsaldo. A'dam won uit bij HBS MA2 met nipt 2-1, een extra doelpunt van HBS had ons op de tweede plek gebracht. Het was jammer dat we net HBS MA2 troffen in onze eerste wedstrijd, uit, met vier afwezigen en zonder invallers. Maar daarna was ons team steeds volledig en hebben we mede daardoor goede resultaten neergezet. 

Daarom kunnen we met opgeheven hoofd de voorcompetitie afsluiten en ons richten op een zeker uitdagende sub-topklasse. A'dam MA2 (Terriers MA1) en Pinoke MA2 (Castricum MA1) spelen beiden nog een beslissings- wedstrijd voor de Topklasse dus wie weet komen we hen of een van hen weer tegen. Omdat we als hoogste nummer 3 van de drie sub-topklasses zijn geëindigd komen we in de hoogste sub-topklasse zeker sterke ploegen als Xenios MA1 en Mijdrecht MA1 tegen. 

Comments