Thuis‎ > ‎

A'dam MA2 - Hurley MA2 - 1-2 - 3 okt 2015

Geplaatst 7 okt 2015 12:03 door Just van den Broecke   [ 7 okt 2015 14:51 bijgewerkt ]
door Just: Na de gemakkelijke overwinning op Myra MA2 de week ervoor, kregen we geduchte tegenstand in de uitwedstrijd tegen Amsterdam MA2 in hun eigen Wagener Stadion. Net als de MA2 vorig seizoen (0-5), blijkt deze arena steeds extra krachten bij Hurley MA2 (en haar aanhang!) los te maken. 


We begonnen de eerste helft meteen voortvarend, kwamen snel op 2-0 voorsprong. Daarna ging A'dam aandringen en gingen we met 2-1 de rust in. Onze doelpunten waren vooral het gevolg van snelheid en samenspel binnen de cirkel, van onze aanvallers. 


Daarmee natuurlijk niet de rest van ons team vergetend. Onze achterhoede, met uitblinkende keep Iza,wist steeds de talrijke aanvallen en corners van A'dam te keren. A'dam, een sterk en ervaren team, leek haar kracht en overtal vooral op het middenveld geconcentreerd te hebben. Met hun handige wegdraaiende meisjes aldaar bleken we veel moeite te hebben, maar gaandeweg de wedstrijd ontpopte bijv. Sam zich als een echte mid-mid.


In de tweede helft zette A'dam nog een tandje bij en leken we onder de druk te bezwijken. Gelukkig wisten we hun talrijke kansen te pareren en kregen we zelf ook nog kansen. 


Uiteindelijk, in een zenuwslopend laatste kwartier, coach Michelle had meerdere zweetplekken op de bank van onze dug-out waargenomen, wisten we onze voorsprong te behouden en sloten we deze krachtmeting als winnaars af. 

Dit is vooral een teamoverwinning geweest: voor elkaar werken, niet versagen, samenspel. A'dam had mogelijk meer kwaliteit, vooral op hun middenveld, maar onze teamspirit over alle linies heeft de doorslag gegeven. En niet te vergeten de support van de ouders op de tribune! A'dam leek een uitwedstrijd te spelen! 

Komende zaterdag wacht een mogelijk nog lastiger tegenstander, misschien niet in techniek maar wel in mentaliteit: Purmerend MA1 thuis. Als we met dezelfde instelling weer het veld op gaan, kunnen we ook deze laatste wedstrijd in de voorcompetitie met een mooi resultaat afsluiten. Daarna wacht mogelijk een beslissingswedstrijd voor een plek in de Topklasse op 17 oktober, maar dan moet A'dam MA2 punten verspelen uit bij HBS MA2. We gaan nog niet rekenen: eerst Purmerend thuis met dezelfde teamspirit ingaan!
Comments